Siófok

Siófok város népszerű üdülőhely, a Balatonpart legnagyobb városa és kikötőváros a tó déli partján. Napjainkban Siófok Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja. Azzá teszi jó közlekedése, kellemes fürdözést kínáló sekély vízü partja. Az ideérkezö vendégek pihenését, kikapcsolódását a tó lágy vize mellett a látnivalók, a szervezett programok és a szívélyes vendéglátás szolgálja.

A település központjában magasodik a víztorony, a város 45 méter magas jelképe, melyet 1912-ben építettek, 2012-ben újították fel, ahogy körülötte az egész teret és városközpontot.

Nemcsak rossz időjárás esetében, hanem a nyári hőségben is kitűnő szórakozást kínál a nemzetközi színvonalú Galerius Élményfürdő. A wellness központ nevéhez méltóan a római fürdők hangulatát idézi, az élet szépségét, szeretetét, egyfajta életörömöt sugározva.

Balatonszéplak Siófok egyik legszebb városrésze, a település partszakaszán húzódik a siófoki Ezüstpart. Számos szórakozási lehetőség mellett itt található az ország egyik legnagyobb szórakozóhelye, a Palace Dance Club. A település szabadstrandja fákkal övezett, füves parton található.

www.siofok.hu
www.3dpano.hu/Siofok/
www.piroskacsarda.hu
www.calypsocafe.hu
www.camelotrestaurant.hu
www.palace.hu
www.galerius-furdo.hu
www.plazssiofok.hu/hu/
www.siofok-lutheran.eu
www.asvanymuzeum.hu